Nieuws

3 tips ter voorkoming van vochtproblemen

Interessant voor: zwembaden, architecten en adviesbureaus.
Leestijd: 2 minuten

Spelen met water brengt extra uitdagingen met zich mee ten opzichte van ‘droge’ speeltoestellen. Elk constructiepunt van een waterspeeltoestel kan namelijk een potentieel lek vormen. We geven drie tips voor een goede waterdichting.

1. Zorg voor de juiste montage
Door de hoge waterdruk in een zwembad, kan een watertoestel niet zomaar op de vloer worden vastgebout, omdat er dan door de waterdichte laag heen wordt geboord. Om de waterdichtheid beter te kunnen garanderen, kiest Watergames & More liever voor het storten van een toestel ín de vloer in plaats van de montage erop. Bovendien heeft dit voordelen voor de esthetiek en veiligheid.

Een alternatief voor de plaatsing van waterspeeltoestellen in een bassin, is de plaatsing op een vloer waarbij het water direct wordt afgevoerd. Dit soort waterspeelplaatsen heten Spray Parks. Hierbij is er geen sprake van een hoge waterdruk op de vloer en heeft de vloerafwerking geen tegelvoegen zoals in een bassin, waardoor de lekkansen worden verkleind. Door de jarenlange ervaring van de realisatie van Spray Parks, die wij in samenwerking met Waterplay Solutions Corp. hebben opgebouwd, hebben we de optimale montagemethode ontwikkeld voor een waterdicht ontwerp. Lees hier meer over hoe een Spray Park wordt gebouwd.

win-win-waterattracties

Watertoestellen in een bassin, gestort in de vloer.

Waterspel in binnenbaden

Watertoestellen op een Spray Park-vloer, gestort in de vloer.

2. Tref waterdichtingsvoorzieningen
Er bestaan diverse voorzieningen om een waterattractie waterdicht te maken, zoals een extra waterdichte laag tussen de cementdekvloer en de vloerafwerking, lekflenzen en (bezande) PVC kragen. Dit soort voorzieningen zorgen ervoor dat het water van de attractie via de juiste weg naar de waterbehandelingsinstallatie wordt geleid en wordt tegengehouden waar het niet hoort te stromen. Door de toepassing van flenzen en kragen zal een druppel, die onverhoopt door de vloerafwerking heen zou lekken, alsnog worden tegengehouden en ter plaatse verdampen.

3. Gebruik kwalitatieve producten
Hoe beter de kwaliteit van de montage en waterdichtende/-werende producten is, hoe beter. De kwaliteit bepaalt namelijk uiteindelijk de uitstraling, het gebruiksplezier en onderhoudsgemak van de watertoestellen. Watergames & More heeft een breed aanbod aan Europees gecertificeerde producten, die gemaakt zijn van hoogwaardige, duurzame materialen.

Meer advies?
Op basis van onze kennis en ervaring met producten en werkwijzen, adviseren we opdrachtgevers graag van A tot Z in het proces. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen kan door ons te volgen op LinkedIn of door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact