Nieuws

Interactieve waterglijbaan in Oegstgeest

Bij zwembad Poelmeer in Oegstgeest realiseren wij deze zomer een spectaculaire interactieve GoH2O waterglijbaan. Een waterglijbaan uitgerust met GoH2O Interactive is er één van de toekomst!

Het zwembad van de toekomst

Zwembad Poelmeer in Oegstgeest bestaat ruim twintig jaar en is toe aan een grote renovatie. Begin dit jaar is de exploitatie van het zwembad overgedragen aan Optisport. Deze organisatie is in meer dan 75 Nederlandse gemeenten actief en zet nu in op een grote renovatie om het zwembad klaar te maken voor de toekomst.

Watergames & More is trots bij dit grote project een belangrijke rol te mogen vervullen met de realisatie van een prachtige GoH2Owaterglijbaan, uitgerust met GoH2O Interactive.

Kwaliteit & GoH2O Interactive

De nieuwe waterglijbaan in zwembad Poelmeer wordt een GoH2O Challenger. Dit wordt de eerste GoH2O Challenger met een extra grote diameter van 1,2 meter. Deze waterglijbaan zal ook geheel vrij zijn van zijnaden. Alle waterglijbaanelementen worden perfect op een hun plaats gehouden ten opzichte van elkaar, dankzij een unieke messing- en groefverbindingwaarbij de segmenten perfect in elkaar passen. Dit garandeert dat de verbinding veel beter waterdicht blijft.

De waterglijbaan is gemaakt van hoogwaardig glasvezelversterkt polyester dat volledig in eigen beheer en op basis van hand lay-up productie, door middel van manuele arbeid, is gemaakt. Hiermee garanderen wij de hoogste en meest consistente kwaliteit van het materiaal.

De waterglijbaan start op een hoogte van 4,0 meter en wordt ongeveer 40,0 meter lang. De waterglijbaan bevat meerdere bochtelementen en loopt grotendeels aan de buitenkant van het zwembad. In de waterglijbaan zijn diverse technieken van GoH2O Interactive toegepast voor extra spanning waaronder LED verlichting, een speaker en een camerasysteem, voor een actiefoto, die op Social Media kan worden geplaatst.

Veelzijdig

Eén waterglijbaan en toch steeds een andere ervaring: gasten kunnen op een touchscreen een keuze maken uit vier verschillende programma’s. De ingebouwde LED-verlichting en speakers transformeren de waterglijbaan vervolgens steeds tot een compleet andere ervaring.

Touch Game

De waterglijbaan bevat ook een tiental aanraaksensoren. Deze speciale touchpoints lichten tijdens het glijden op en kunnen aangeraakt worden om punten te verzamelen. Ook de tijd wordt bijgehouden. Aan het einde van de waterglijbaan zit een actiefotogedeelte dat van elke bezoeker een foto maakt. Deze foto wordt vervolgens direct op een groot scherm in het zwembad getoond met daarbij de behaalde tijd en score. Zo worden gasten steeds opnieuw uitgedaagd om hun scores te verbeteren.

Betrokken

Na afloop kunnen gasten heel eenvoudig hun actiefoto’s en scores terugzoeken op een speciale computerterminal bij de ‘natte’ horeca van het zwembad. Vanaf deze terminal kunnen foto’s gedeeld worden op Facebook of Twitter. Zo krijgen gasten een geweldig aandenken en krijgt het zwembad direct extra zichtbaarheid op internet. Gasten kunnen zich ook direct inschrijven voor de nieuwsbrief of andere speciale acties.

Duurzaam en sleutel-klaar

De oude waterglijbaan van Zwembad Poelmeer zal volledig vervangen worden. Watergames & More zorgt voor de verantwoorde sloop en afvoer van alle oude waterglijbaanelementen. Waar mogelijk worden bestaande elementen behouden. Zo zullen de kolommen, aan de buitenzijde, een tweede leven krijgen. Uiteraard worden alle bestaande onderdelen grondig gereviseerd en aangepast aan de meest recente veiligheidseisen.

Dankzij onze ruime expertise voorzien wij in een sleutelklare totaaloplossing. Het uitbreken van muren, het realiseren van kozijnen en alle andere ingrepen die nodig zijn om deze waterglijbaan naadloos op te nemen in het nieuwe zwembad voeren wij geheel in eigen beheer uit. Op deze manier ontlasten wij Optisport zoveel mogelijk bij dit ambitieuze renovatieproject.

Watergames & More kijkt met veel enthousiasme uit naar dit mooie project en is trots op het in ons gestelde vertrouwen. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het al moois dat water te bieden heeft.

De renovatie zal weldra van start gaan. Voor 4 april zullen de deuren van het zwembad sluiten voor het publiek. De nieuwe waterglijbaan zal medio augustus worden opgeleverd. De grote heropening van het zwembad staat gepland voor dezelfde periode dit jaar.

GoH2O voor iedereen

Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij vrijwel elk waterglijbaanontwerp realiseren. Ook de mogelijkheden van onze multimedia-effecten uit het programma GoH2O Interactive zijn praktisch eindeloos.

Een greep van de mogelijkheden van GoH2O Interactive:

 • LED displays, verlichting en geluidseffecten voor ultieme multimedia waterglijbaanervaring
 • Daglichteffecten voor een sprookjesachtig effect en extra spanning
 • Doorzichtige waterglijbaansecties voor een flitsende sensatie
 • Geavanceerd start- en stopsystemen (sensorisch of tijdinterval, met countdown functionaliteit) voor veilig en efficiënt gebruik van de waterglijbaan.
 • Touchscreen met programmaselectie voor waterglijbaanervaring naar keuze
 • Tijdregistratie met scorebord: toont de gegleden tijd van de laatste gebruiker en de topscores.
 • Social Media koppelingen: actiefoto’s en scores kunnen direct online gedeeld worden.

Sleutelklaar

Dankzij onze ruime ervaringen kunnen wij de volledige installatie sleutelklaar voor u verzorgen. Ook alle technische werkzaamheden en bouwkundige ingrepen kunnen wij in eigen beheer verzorgen. Met Watergames & More kiest u voor top kwaliteit én service.

Nieuwe ideeën voor een waterglijbaan, met een bijzonder ontwerp of bijzondere wensen? Daag ons uit om samen een uniek project te realiseren.

GoH2O & GoH2O Interactive zijn exclusief verkrijgbaar bij Watergames & More. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie over onze waterglijbanen? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze brochures en GoH2O productpagina’s.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact