Nieuws

Gemeente Den Haag maakt Spray Park midden in een bruisende woonwijk

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: gemeenten, dagrecreatie

Bij speelplaats Jip & Janneke aan de Baambruggestraat was een bestaand peuterbad dat ’s zomers werd gebruikt. Dat vroeg veel aandacht en de speelwaarde was laag. De gemeente heeft inspiratie opgedaan bij Capelle aan den IJssel en heeft besloten om Watergames & More het peuterbad om te laten bouwen naar Spray Park. Hierdoor is een sociale ontmoetingsplaats gecreëerd voor jong en oud en biedt het de kinderen een unieke manier van spelen en ontdekken.

In de oude situatie met het peuterbad kon de waterkwaliteit niet continu gewaarborgd worden. In de periode dat het peuterbad ’s zomers werd gebruikt moest het in de ochtend worden gevuld met water en ’s avonds weer worden leeggemaakt. Dat vroeg om inspanningen van de omwonenden die als vrijwilligers hier ook een bijdrage aan leverden. Door deze werkwijze was het seizoen vaak kort omdat het peuterbad alleen bij heel mooie dagen werd gevuld. Dan was bij intensief gebruik aan het einde van de dag het water ook nog erg vies.

Gemeente Den Haag heeft uit het assortiment toestellen van Waterplay een keuze voor een ontwerp gemaakt. Watergames & More heeft het werk sleutelklaar uitgevoerd en het bestaande peuterbad gebruikt als constructieve bouwkundige basis om het Spray Park te realiseren.

Na de ombouw tot Spray Park kan er wel het hele seizoen dagelijks worden gespeeld. De waterkwaliteit wordt door een speciale buffer- en techniekkelder continu op orde gehouden, gedurende de hele dag, en dus geen vies water meer aan het einde van een lange mooie hete zomerdag! Bovendien hoeven bewoners geen actieve rol in het beheer te hebben. Ook is er geen actief toezicht nodig omdat er geen verdrinkingsgevaar is.

Een plek die alles biedt wat een inwoner of bezoeker van een gemeente zich kan wensen: Het kan door middel van een Spray Park! Het realiseren van dit soort interactieve waterspeelplaatsen is een trend geworden in steden. Waterspel draagt bij aan minder hittestress en heeft het een positief effect op de gezondheid, doordat het aanzet tot bewegen. Ook is er geen actief toezicht nodig omdat er geen verdrinkingsgevaar is. Bovendien is een Spray Park duurzaam, omdat het weinig water- en stroom verbruikt en nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

Bent u benieuwd wat wij binnen uw gemeente en uw locatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

13 apr 2021 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: gemeenten, dagrecreatie Gemeente Den Haag maakt de stad graag nog mooier en blijft daardoor kritisch naar bestaande voorzieningen kijken. Bij speelplaats Jip & Janneke aan de Baambrugge...
08 jul 2019 - Projecten
Op woensdag 10 juli 2019, opent het allereerste openbare Spray Park van de Benelux in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. De openbare waterspeelplaats met de naam “De Watervallei” wordt om 15:00 uur door het Kindercollege Capelle a...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact