Nieuws

Spray Park midden in een bruisende woonwijk in Den Haag

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor: gemeenten, dagrecreatie

Gemeente Den Haag maakt de stad graag nog mooier en blijft daardoor kritisch naar bestaande voorzieningen kijken. Bij speelplaats Jip & Janneke aan de Baambruggestraat is een bestaand peuterbad dat ’s zomers wordt gebruikt. Dat vraagt veel aandacht en de speelwaarde is laag. De gemeente heeft inspiratie opgedaan bij Capelle aan den IJssel en Watergames & More gevraagd om het peuterbad om te bouwen naar Spray Park.

In de situatie met het peuterbad kon de waterkwaliteit niet continu gewaarborgd worden. In de periode dat het peuterbad ’s zomers wordt gebruikt moest het in de ochtend worden gevuld met water en ’s avonds weer worden leeggemaakt. Dat vroeg om inspanningen van de omwonenden die als vrijwilligers hier ook een bijdrage aan leverden. Door deze werkwijze was het seizoen vaak kort omdat het peuterbad alleen bij heel mooie dagen werd gevuld. Dan was bij intensief gebruik aan het einde van de dag het water ook nog erg vies.

Met een Spray Park van Watergames & More kan er wel het hele seizoen dagelijks worden gespeeld. De waterkwaliteit wordt door een speciale buffer- en techniekkelder continu op orde gehouden, gedurende de hele dag, en dus geen vies water meer aan het einde van een lange mooie hete zomerdag! Bovendien hoeven bewoners geen actieve rol in het beheer te hebben. Ook is er geen actief toezicht nodig omdat er geen verdrinkingsgevaar is. In een tijd waarin het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te kunnen gaan, biedt de gemeente de bevolking echt vermaak dicht bij huis!

Gemeente Den Haag heeft uit het assortiment toestellen van Waterplay Solutions Corp. een keuze voor een ontwerp gemaakt. Watergames & More voert het werk sleutelklaar uit en gebruikt het bestaande peuterbad als constructieve bouwkundige basis om het Spray Park te realiseren. Het werk wordt sleutelklaar uitgevoerd, dus Watergames & More voert ook de waterzijdige en bouwkundige werkzaamheden uit.

Bent u benieuwd wat wij voor uw locatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

06 jul 2020 - Projecten
Leestijd: 2 minuten Interessant voor: gemeenten In het Capelse Schollebos heeft Watergames & More een openbaar Spray Park gerealiseerd, De Watervallei genaamd. Deze interactieve waterspeelplaats biedt kinderen van all...
13 jan 2021 - Expertise
Leestijd: 2,5 minuut Interessant voor: gemeenten Het is belangrijk voor een gemeente om een aantrekkelijke buitenruimte te hebben. Overheden spelen een grote rol in het economisch, sociaal en cultureel aantrekkelijk maken ...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact