Nieuws

Hoe twee recreatiebedrijven hun attractiewaarde verhoogden met waterspel

We zien steeds meer recreatiebedrijven, zoals vakantieparken en campings, kiezen voor waterspel om de attractiewaarde van de locatie te verhogen, de doelgroep te verbreden en om jaarrond invloed uit te kunnen oefenen op bezoekersaantallen. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn Vakantiepark Schaijk van Roompot Vakanties in Noord-Brabant en Landgoed de Berenkuil in Grolloo, Drenthe.

Vakantiepark Schaijk
Vakantiepark Schaijk zocht naar een oplossing om de attractiewaarde van het park te verhogen, met een aantrekkelijk investeringsbudget. Een Spray Park bood hier uitkomst: de start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn veel lager dan bijvoorbeeld van een zwembad, terwijl de attractiewaarde voor gasten enorm toeneemt. Watergames & More heeft voor het vakantiepark een Spray Park ontworpen met een oppervlakte van 80 m², met daarin diverse toestellen van het merk Waterplay. Buiten het ontwerp hebben we het gehele traject van ontwikkeling tot en met de ‘turn-key’ oplevering voor het park gerealiseerd en het management van het vakantiepark daarbij volledig ontzorgd. Het Spray Park is afgelopen maand feestelijk geopend, tijdig voor de start van het vakantieseizoen. Wij wensen Vakantiepark Schaijk en hun bezoekers veel waterplezier.

Landgoed de Berenkuil

Landgoed de Berenkuil
Landgoed de Berenkuil had al een zwembad en wilde graag hun doelgroep verbreden door attracties te bieden voor kinderen van alle leeftijden. We maakten een uniek ontwerp dat zowel bij de huisstijl van deze familiecamping past, als bij de omgeving. Alle elementen in het 180 m² tellende Spray Park verwijzen naar de provincie Drenthe: de ondergrond verwijst naar de zandgronden, het stroompje naar de riviertjes en beekjes en de zwerfkeien naar de hunebedden. Omdat interactie met water een belangrijk speerpunt is in het ontwerp, schakelen de watertoestellen aan en uit volgens een steeds wisselend patroon, waardoor de jonge bezoekers keer op keer worden verrast. Naar verwachting zal het Spray Park van Landgoed de Berenkuil eind mei a.s. in gebruik worden genomen.

Spray Parks van Watergames & More
Doordat Spray Parks volledig naar wens kunnen worden samengesteld, kunnen zowel oudere als jongere kinderen, individueel of in groepsverband in het Spray Park spelen. Een Spray Park is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig. Het water uit de sproeiers komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd, waardoor het een veilige speelomgeving biedt en er geen toezicht nodig is. Bovendien is het duurzaam, omdat nagenoeg al het water wordt opgevangen en hergebruikt.

Een Spray Park biedt een relatief eenvoudige oplossing voor het verbreden van het recreatieaanbod. Benieuwd wat een waterattractie kan betekenen voor uw locatie? Bekijk onze productpagina of neem gerust contact op voor advies op maat.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn en Twitter, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact