Nieuws

Nieuw zwembad De Banakker met Challenger, 100m2 Spray Park en peuterbad in Etten-leur

In het Brabantse Etten-Leur worden de werkzaamheden gestart van een splinternieuw zwembad, die het oude zwembad De Banakker vervangt. Het nieuwe zwembad wordt uitgerust met een wedstrijd- en instructiebad, whirlpools, turbodouche, duikplanken en horecagelegenheden. Watergames & More is door aannemer Pelikaan uitgekozen om een Challenger waterglijbaan, Spray Park buiten en elementen rond het peuterbadje binnen te plaatsen. 

Het nieuwe zwembad gaat volledig energieneutraal functioneren. Dit is mogelijk door het efficiënte ruimtegebruik en het toepassen van de modernste technieken zoals zonnepanelen, een warmtepomp, isolerende materialen en een warmte-terugwininstallatie. In het ontwerpen van de Challenger waterglijbaan, het Spray Park en het peuterbadje heeft Watergames & More eveneens efficiënt gebruikgemaakt van ruimte en energiezuinigheid.

Challenger vol multimedia

De buis van de Challenger heeft een buisdiameter van 1000mm en is volledig geïsoleerd. In de winter zorgt dit ervoor dat de warme lucht binnen blijft en de koude buitenlucht niet afdoet aan het speelplezier. Door het efficiënte gebruik van de beschikbare ruimte neemt de Challenger niet al te veel plek in beslag, ondanks zijn lengte van 48 meter.

De glijbaan is uitgerust met spectaculaire multimedia-effecten zoals  LED-verlichting enveiligheidscamera’sHet laatste buisgedeelte van de glijbaan is volledig transparant en de spectaculaire rit eindigt in een catch unit.

100m2 buiten Spray Park

Het 100m2 grote Spray Park wordt buiten gebouwd en bevat waterspeeltoestellen uit het leveringsprogramma van Waterplay. De toestellen verbruiken zeer weinig water, chemicaliën en stroom. Het Spray Park wordt uitgerust met Ground Sprays, een Bloomin’ Soaker, twee Blasters, Waterleaf, Poly Palm en een magnif-eye.

Ankersysteem PlayPhase
Door het nieuwe ankersysteem van PlayPhase kunnen we nóg sneller en efficiënter te werk gaan. Door het ankersysteem van PlayPhase hebben alle waterspeeltoestellen dezelfde voet. Hierdoor kunnen de bovengrondse toestellen zeer gemakkelijk bevestigd en verplaatst worden. Eind september zal al het grondwerk zoals de fundering, leidingen, elektra en ankers verwerkt zijn. De toestellen kunnen vervolgens direct geplaatst worden. Met dit nieuwe systeem kan Watergames & More gefaseerd en overzichtelijk te werk gaan.

Peuterbadje voor de kleine waterratjes

In het peuterbadje komen twee waterelementen uit het Cirque programma van Waterplay en een peuterglijbaantje. Het peuterbadje wordt binnen geplaatst, bij het instructiebad.

Zowel de glijbaan als de bovengrondse toestellen van het Spray Park en het peuterbadje worden naar verwachting eind februari 2018 geplaatst, maar de voorbereidende werkzaamheden starten deze zomer al. Het nieuwe zwembad De Banakker opent haar deuren mei 2018 voor publiek.

Heeft u ook grootse plannen voor uw zwembad en heeft u behoefte aan een partner die u voorziet van passend advies? Neem contact met ons op via de contactpagina of bekijk onze website voor meer informatie.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact