Nieuws

48 meter lange Challenger voor zwembad Octopus in Leusden

Zwembad de Octopus in Leusden schreef in het begin van dit jaar een aanbesteding uit voor een glijbaan, die de oude zou vervangen. Watergames & More is als winnaar uit de bus gekomen met het efficiënte ontwerp van een GoH2O Challenger waterglijbaan. De speelwaarde van zwembad de Octopus in Leusden krijgt een enorme boost met deze gloednieuwe publiekstrekker!

De GoH2O Challenger komt op de plek van de oude glijbaan en dus is er creatief omgegaan met de beschikbare ruimte. De nieuwe glijbaan heeft een buisdiameter van 1200mm en is volledig geïsoleerd. Het startplatform bevindt zich op 6,5 meter hoogte en de glijbaan heeft een totale lengte van 48 meter. De glijbaan rit wordt nog spectaculairder met de multimediaeffecten, touch points en snelheidsmeter.

De GoH2O Challenger begint met een Jump-element, waarbij het bochtsegment niet horizontaal maar verticaal is gebruikt. Hierdoor maakt de bezoeker als het ware een sprongetje naar beneden, waarna de rest van de rit volgt. Naast de gloednieuwe glijbaan, wordt ook de speeltrap vervangen. De trap bestaat uit twee delen, een platform op 2 meter hoogte en een tweede platform op 6,5 meter hoogte, waar de glijbaan start.

Multimediaeffecten

De glijbaan wordt uitgerust met licht- en geluidseffecten, een keuzescherm, touch points en een snelheidsregistratiemeter. Bij de start van de glijbaan hangt een keuzescherm waarop de bezoeker een thema kan selecteren. Afhankelijk van het geselecteerde thema klinkt er muziek en variëren de lichteffecten in de gehele glijbaan. Dit zorgt voor een unieke glijbaarit.

In de glijbaan bevinden zich verschillende touch points. De touch points zien eruit als lichtgevende handjes. Hoe meer touch points de bezoeker tijdens zijn rit aanraakt, hoe hoger zijn score! Daarnaast voegt de tijdregistratiemeter een extra spelelement toe aan de glijbaanrit. Bezoekers worden keer op keer gemotiveerd om hun score te verbeteren en tegen elkaar te strijden om te snelste doorkomsttijd.

Bij de oplevering van de GoH2O Challenger krijgt zwembad Octopus 5 jaar garantie en een onderhoudscontract van dezelfde duur. Wanneer het contract na 5 jaar verlengd wordt, wordt ook de garantie verlengd, naar 10 jaar.

Alle kennis onder één dak

Met deze complexe en bijzondere opdracht laat Watergames & More opnieuw zien dat zij is staat is om totaal projecten op te pakken, van het ontwerp tot en met de technische realisatie. Het vermogen om te kunnen aanhaken op bestaande situaties is een zeer gewaardeerde kwaliteit van Watergames & More. Hierdoor komen zij regelmatig als winnaar uit de bus bij vergelijkbare aanbestedingen.

Heeft u een glijbaan die zijn beste tijd gehad heeft? Wij denken graag met u mee over een spetterende vervanging. Bekijk alle informatie op onze website of kom langs voor een kop koffie en goed advies.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact