Nieuws

Kijkje achter de schermen: bezoek aan onze polyesterfabriek

Leestijd: 1 minuut. Interessant voor zwembaden, architecten & adviesbureaus.

Het glasvezelversterkte polyester waar we onze waterglijbanen van maken produceren we in eigen beheer. Onze collega’s van het ontwerp en de uitvoering wilden graag meer weten over de kneepjes van het productievak. Hoog tijd dus voor een bezoek aan onze productiefaciliteit met het team!

Onze inhouse designers ontwerpen waterglijbanen voor opdrachtgevers op basis van diens wensen, eventueel in overleg met een betrokken architect en/of adviesbureau. Daarna produceren we het glasvezelversterkt polyester volgens het uitgewerkte ontwerp. Tijdens het bezoek bekeken we alle stappen van dit fabricageproces. Dit gaat via de zogenaamde ‘hand lay up’ techniek, waarbij de waterglijbaandelen laag voor laag, met de hand, op worden gebouwd. Er wordt een hoogwaardige gelcoating op een mal aangebracht en dan worden er verschillende lagen glasmatten met polyesterhars op gelamineerd. Dit zorgt voor een stevig geheel. Het uitgeharde glasvezelversterkte polyester wordt afgewerkt met een topcoating, die als beschermlaag dient tegen zwembadwater. De toegepaste coatings en het percentage glasvezel in het glasvezelversterkte polyester zorgen uiteindelijk voor het kwaliteitsniveau van de waterglijbaan.

polyesterfabriek

Daarnaast hebben we de samenwerking verder afgestemd. Hoe kunnen we bijvoorbeeld de ontwerpen zo duidelijk mogelijk maken voor de productie? Waar moeten we rekening mee houden tijdens het ontwerpen? Hoe kunnen we het proces het beste aansturen om voor alle collega’s het werk zo efficiënt en effectief mogelijk te maken? Door alle facetten van de productie te begrijpen, kunnen we handiger ontwerpen én monteren. Zo kunnen we onze opdrachtgevers (en eventueel hun architecten) meenemen in het proces en uitleggen waarom een constructie is ontworpen zoals het is.

En het is natuurlijk heel gaaf om te zien hoe het materiaal voor een waterglijbaan wordt gemaakt!

polyesterfabriek

Meer informatie & advies
Laat ons uw ontwerpvisie weten en wij laten het samen met u tot leven komen. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Lees hier meer informatie over hoe een waterglijbaan wordt gemaakt en hoe onze designer Kirsten deze ontwerpt.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact