Nieuws

Inzichten van de Vakdag ‘Vakantiepark van de Toekomst’

Leestijd: 2 minuten

Op dinsdag 21 mei vond de Vakdag ‘Vakantiepark van de Toekomst’ plaats in Safaripark Beekse Bergen. We hoorden wat er speelt in de markt en vertaalden dit naar kansen om onze opdrachtgevers nóg beter te helpen om hun bezoekers te verleiden. We delen graag onze inzichten hierover.

Zingeving & Zelfontplooiing
Bezoekers van verblijfsrecreatie worden tegenwoordig steeds kritischer. Twee trends lijken de bezoekers echter gunstig te stemmen, namelijk zingeving en zelfontplooiing. Er wordt druk gezocht naar mogelijkheden om de bezoekers een beleving op maat, variatie én participatie te bieden. De beleving moet er écht toe doen; op die manier kan het dagelijks leven losgelaten worden. Ook de mogelijkheid om zelf op ontdekking uit te kunnen gaan is erg belangrijk geworden. Ontplooiing is een belangrijke zingever geworden als het om beleving gaat.

Met deze informatie kunnen we onze waterattracties optimaliseren naar het gewenste gebruik. Indien gewenst kunnen we in een ontwerp attractieve elementen voor alle leeftijdscategorieën toevoegen. Zo combineren we in een Spray Park rustige sproeiers voor de allerkleinsten met grote kantelemmers voor de oudere kinderen, of voegen we in een waterglijbaan multimedia-effecten en tijdsregistratie toe, om ook tieners een hoge attractiewaarde te bieden. Op die manier kunnen we belevingen op maat en variatie bieden, afgestemd op de doelgroep van onze opdrachtgever. In Spray Parks focussen we per leeftijdscategorie op zelfontplooiingskansen: voor kinderen van 0-4 jaar zijn er sproeiers die de fijne & grove motoriek bevorderen, voor kinderen van 5-8 jaar staan samenwerken & oorzaak-gevolg effecten centraal, en kinderen van 9 jaar en ouder stimuleren we tot participatie met competitief en onvoorspelbaar waterspel. De beleving is ongeacht de leeftijd actief, educatief en entertainend: alle ingrediënten om volledig op te gaan in het spel.

Ook bij Safari Resort Beekse Bergen realiseerden we een Spray Park, volledig in thema, om de bezoekers meer diversiteit, en bovendien indoor attractiewaarde, te bieden in het park.

vakantiepark van de toekomst

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid was een veelgehoorde trend op de vakdag. Duurzaamheid wordt niet gezien als een reden voor een aankoop/bezoek, maar wel als een voorwaarde voor een aankoop/bezoek. Het is op diverse wijzen te integreren: door het gebruik van duurzame materialen, door bewust om te gaan met de natuur en cultuur en door samen met leveranciers, gasten en de regio een duurzame bedrijfsvoering na te streven. We zagen enkele innovatieve, inspirerende voorbeelden voor verduurzaming in de praktijk.

Duurzaamheid is voor ons en onze opdrachtgevers een belangrijk thema. We werken constant aan slimme oplossingen die zowel goed zijn voor het milieu, als een goede attractiewaarde bieden. Lees hier meer over enkele van onze technisch duurzame oplossingen.  Niet alleen vinden we het belangrijk om duurzame producten met een hoge kwaliteit te gebruiken, we vinden het ook belangrijk om de attractie aan te sluiten bij de omgeving. Daarnaast bieden we opdrachtgevers ook de mogelijkheid om Spray Parks modulair in te richten: De sproeiers zijn uit te breiden en uitwisselbaar, zodat ook in de toekomst het Spray Park nog kan voldoen aan de wensen.

Advies op maat
We helpen recreatieondernemingen graag om de kritische bezoekers van tegenwoordig geïnteresseerd te houden, nu en in de toekomst. Door dit op de juiste manier aan te pakken, kunnen onze opdrachtgevers zich onderscheiden van hun concurrenten. Bent u benieuwd hoe we u hierbij kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact