Nieuws

Hete zomers op de camping

Interessant voor verblijfs- en dagrecreatie. Leestijd: 3 minuten. 

Steeds meer campings, vakantieparken en andere recreatie-ondernemingen kiezen ervoor om waterspel toe te voegen aan hun locatie. Zo kunnen zij de belevingswaarde verhogen, de doelgroep verbreden en ook buiten het hoogseizoen invloed uitoefenen op hun bezoekersaantallen.

Om bezoekers langer te laten verblijven en aan hun verwachtingen te kunnen voldoen, kiezen steeds meer campings, vakantieparken en andere recreatieondernemingen ervoor om waterspel toe te voegen aan hun locatie. Een groot deel van de toeristen ziet waterspel tegenwoordig als een randvoorwaarde aan een verblijf, waar dit vroeger slechts als een ‘extraatje’ gezien werd. Een camping of bungalowpark kan niet meer zonder waterspel, willen ze in overweging worden genomen bij de doelgroep, vanwege de attractiewaarde en de verkoeling. Door de steeds heter wordende zomers neemt de behoefte aan verkoeling toe. Bij warme temperaturen zoekt men massaal het water op. Door bezoekers een waterrijke, verkoelende faciliteit te bieden, lopen verblijfsrecreatieondernemers geen inkomsten mis. Een zwembad is echter een forse kostenpost. Spray Parks daarentegen zijn een uitermate geschikte oplossing en gunstige investering om verkoelend waterspel toe te voegen aan verblijfsrecreatie.

Waterspel op campings

Camping Julianahoeve, Renesse

Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud individueel of in groepsverband kunnen spelen. Door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak-gevolgrelaties en elementen die 360˚ kunnen draaien, wordt het waterspel buitengewoon interactief.

Belevingswaarde
De belevingswaarde van een waterspeelplaats is geheel anders dan die van een zwembad; het biedt meer speelwaarde dan ‘een bak water’. Spetteren, het verplaatsen van water en het verleggen van stromen: het zijn allemaal belangrijke ontdekkingen en interessante speelaanleidingen. Kinderen zijn zintuiglijk ingesteld: voor hen is het belangrijk om te kunnen voelen, te zien en om invloed uit te kunnen oefenen op hun (speel)omgeving. De watertoestellen van Spray Parks vervullen deze behoefte. Sterker nog, de toestellen zijn afgestemd op de speelbehoefte van de leeftijd van de doelgroep. Ze zijn veilig en rustig genoeg voor jonge kinderen en bieden voldoende actie en uitdaging voor oudere kinderen. De diversiteit van de watertoestellen zorgt ervoor dat kinderen van alle leeftijden actief worden beziggehouden. De speelzones van een Spray Park kunnen worden ingericht in de leeftijdscategorieën 0-4 jaar, 5-8 jaar en 9-12 jaar. Vanzelfsprekend kunnen ook oudere kinderen en ouders/grootouders genieten het Spray Park.

Bovendien werkt een Spray Park altijd als trekpleister, weer of geen weer. Bij minder zonnig weer trekt de beleving van een Spray Park nog steeds bezoekers aan, en in hete zomers biedt het juist verkoeling.

Waterspel op campings

Landgoed de Berenkuil, Grolloo | Bron Foto: Landgoed De Berenkuil

Duurzaamheid
Naast dat waterspel een randvoorwaarde van een verblijf is geworden, is ook duurzaamheid een steeds belangrijkere factor in de keuze voor een verblijf. Campings en vakantieparken die positieve keuzes maken voor de huidige gasten én voor de volgende generatie, hebben een voordeel in de markt. In de afweging Spray Park versus zwembad kent het Spray Park enkele voordelen wat betreft duurzaamheid. De sproeikoppen van de watertoestellen (nozzles) zijn zó ontworpen dat ze minder water verbruiken dan traditionele sproeiers en toch hetzelfde spraybeeld geven voor een goede belevingswaarde. Daarnaast schakelen de toestellen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn, wat water en stroom scheelt. Bovendien wordt nagenoeg al het water van het Spray Park opgevangen, gefilterd en hergebruikt, wat het verbruik verrassend laag houdt.

Tot slot hebben Spray Parks een grote mate van toekomstbestendigheid, omdat de toestellen relatief eenvoudig kunnen worden verwisseld of uitgebreid, waardoor vernieuwingen voor de komende seizoenen makkelijker zijn dan bijvoorbeeld bij een zwembad.

Waterspel op campings

Molecaten Park Bosbad Hoeven, Hoeven

Veiligheid
Kinderen van alle leeftijden kunnen in een Spray Park onbezorgd spelen. Het water komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd in de aanwezige afvoerputten. Er is daardoor geen waterdiepte in het Spray Park aanwezig en daardoor ontstaat er geen verdrinkingsgevaar. Hierdoor is er geen badmeester nodig. Bovendien bevat de ondergrond voldoende slipweerstand om onnodig uitglijden te voorkomen.

Gunstige kosten & onderhoud
De missende noodzaak van het inzetten van een badmeester betekent onder andere dat er personeelskosten worden uitgespaard. En ook in andere economische opzichten kent het Spray Park voordelen. Het waterpark is bijzonder onderhoudsvriendelijk, heeft een laag water- en stroomverbruik en er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden.

Spray Parks zijn ontworpen met het oog op een zo optimaal mogelijke verhouding tussen levensduur en kosten (inclusief de exploitatiekosten). Zo zijn de toestellen behandeld met een poedercoating die zorgt dat de toestellen (en kleurechtheid) jarenlang meegaan en zorgt de duurzame waterflow ervoor dat exploitatiekosten laag blijven.

Waterspel op campings

Camping de Boomgaard, Westkapelle

Uniek ontwerp
Elke verblijfslocatie is uniek. Door middel van thematisering en kleurgebruik kunnen de toestellen en omgeving van het Spray Park optimaal worden afgestemd op de camping en de omgeving. Met keuze uit meer dan 150 watertoestellen, verschillende sproeikoppen, diverse thema’s als Grasslands, Shoreline en Nautical, unieke graphics en verscheidene kleuren zijn de mogelijkheden om een Spray Park uniek te maken eindeloos. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op voor advies op maat.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact