Nieuws

Fonteinpleinen, bedriegertjes & Spray Parks: wat is het verschil en wat zijn de voordelen?

Leestijd: 2 minuten

Fonteinen, bedriegertjes, Spray Parks, waterspeeltuinen…. Er zijn vele benamingen voor waterspel dat in gemeenten, themaparken of bij zwembaden te vinden is. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voordelen? We hebben ze op een rij gezet.

Fonteinplein & bedriegertjes
In veel steden zijn tegenwoordig bedriegertjes of andere waterspuiters te vinden om de stad plezierig en sociaal georiënteerd te maken. Kinderen zijn zintuiglijk ingesteld en voelen zich van nature aangetrokken tot water. Spelen met water vervult deze behoefte. Tevens biedt het aantrekkingskracht voor volwassenen, in de vorm van een levendige, sociale ontmoetingsplaats in de stad. Waterspel draagt bovendien bij aan minder hittestress, een hogere belevingskwaliteit en het zet aan tot langdurig en veel bewegen voor jong en oud. Een mooie verrijking voor een gemeente dus.

Echter, het aanleggen van een ‘conventioneel’ fonteinplein kan kostbaar zijn, omdat er per fontein een pomp wordt aangesloten. Deze pompen zijn prijzig; een ogenschijnlijk eenvoudig fonteinplein kan daardoor een grote kostenpost zijn.

verschil fonteinplein en Spray Parks

Fonteinplein Watergames & More
Het kan echter ook anders: door slechts één pomp per fonteinplein toe te passen en hier een kleppenregister op aan te sluiten, blijven de realisatiekosten laag. Het kleppenregister regelt welke fonteinen wanneer aangaan en in welke cyclus. Dit programma kan naar wens worden ingesteld. Als er internet aanwezig is, is het zelfs mogelijk om het programma per app te bedienen.

Een ander voordeel dat een Watergames & More fonteinplein biedt, is de interactiviteit. Als een nozzle (mondstuk van een waterspuiter) wordt dichtgehouden, spuiten de andere waterspuiters extra hoog. Dit geeft extra speelwaarde ten opzichte van de klassieke bedriegertjes. Door een ‘Puddle’ toe te voegen aan het fonteinplein bepalen bezoekers zelf wanneer en hoe hoog de waterstralen spuiten.

verschil fonteinplein en Spray Parks
Puddle

Onze fonteinpleinen zijn eenvoudig aanpasbaar. Niet alleen het programma is aanpasbaar, maar ook de sproeiers: door een andere nozzle te installeren, verandert het sproeibeeld. Watergames & More kan u hierbij helpen, maar met enkele instructies kunnen de nozzles ook eenvoudig zelf worden vervangen.

Spray Park Watergames & More
Naast het vervangen van de nozzles, kan er ook worden gekozen om bovengrondse watertoestellen te installeren op de nozzles. Bijna alle fundamenten voor onze watertoestellen zijn identiek, waardoor relatief eenvoudig toestellen kunnen worden toegevoegd of verplaatst. Door in de voorfase al na te denken over toekomstige uitbreidingen, kan het waterpark met wat kleine aanpassingen telkens weer worden vernieuwd en de attractiewaarde van de stad worden verhoogd. Kinderen kunnen elke keer op een andere manier genieten van water.

Een interactief fonteinplein met bovengrondse watertoestellen wordt een Spray Park genoemd. Ook hierbij zorgt de toepassing van een kleppenregister (en mogelijk de bediening ervan per app) dat er kan worden geregeld wanneer het waterpark in werking is, welke hoeveelheid water wordt vrijgegeven, welke toestellen wanneer aangaan en in welke volgorde.

verschil fonteinplein en Spray Parks

Een Spray Park kan geheel naar eigen wens worden ingericht. De opdrachtgever bepaalt welke toestellen en kleuren er in de interactieve waterspeelplaats komen. Deze kunnen we volledig thematiseren door ons grote assortiment toestellen en graphics van Waterplay Solutions Corp. Daardoor kunnen we elk Spray Park uniek maken.

De partner voor spelen op, rond, met en in water
Watergames & More levert turn-key waterattracties op; van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Met de juiste vertaling van de wensen van de opdrachtgever, kunnen we van elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie voor de stad maken. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat: +31 (0) 79 206 5060. Volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact