Nieuws

10 jaar toewijding & teamwork

Leestijd: 4 minuten

Zoveel mogelijk mensen op een zorgeloze, veilige en speelse manier laten genieten van water, met die visie richtte Paul van den Berg ruim 10 jaar geleden Watergames & More op. Toen de opdrachten snel groter werden in aantal en omvang, raakten zijn zoons, Odmar en Karsten van den Berg, meer en meer betrokken bij het bedrijf. Samen bouwden zij aan het bedrijf, het assortiment en aan het team. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de branche en levert het turn-key waterattracties waaronder Spray Parks, waterglijbanen, waterklimwanden, opblaasbare obstakelparcours & volledig gethematiseerde waterspeeltuinen met alles erop en eraan. Met toewijding en teamwork kregen ze het voor elkaar; Paul, Odmar en Karsten van den Berg vertellen openhartig over hun rollen en ervaringen van de afgelopen 10 jaar.

familiebedrijf Watergames & More

Functie: Oprichter, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor sales & marketing
Leukste aan deze functie: De wensen van de opdrachtgever zó vertalen dat zijn/haar visie werkelijkheid wordt.
Over Paul (67): Getrouwd, opa, motorrijder, fan van tuinieren & zijn dalmatiër

In 2001 hoorde Paul voor het eerst van het fenomeen ‘Spray Parks’. Toen noemde men het nog interactieve waterspeelplaatsen. De manier waarop kinderen met water speelden fascineerde hem en hij zag kansen om Spray Parks ook op de Nederlandse markt te introduceren. Dit leidde enkele jaren later tot het oprichten van Watergames & More.

Sindsdien houdt Paul zich bezig met het realiseren van o.a. Spray Parks in binnen- en buitenland, voor allerlei soorten opdrachtgevers zoals recreatielocaties en gemeenten. Verkopen & adviseren vindt hij het leukste wat er is!

familiebedrijf Watergames & More

En bovendien vindt hij waterspel een mooi product: “Niet alleen onze opdrachtgevers, maar ook de bezoekers van onze opdrachtgevers worden blij van onze producten.”

Paul heeft van Watergames & More een écht familiebedrijf gemaakt. “Wat ik bijzonder vind aan ons bedrijf is dat we als vader en zoons in goede harmonie met elkaar omgaan, zowel professioneel als privé. We vullen elkaar aan qua werkzaamheden en karakter: wat de één niet ligt, pakt een ander juist met plezier op.”

familiebedrijf Watergames & More

Functie: Mede-eigenaar en verantwoordelijk voor uitvoering & partnerships
Leukste aan deze functie: Het samenbrengen van heel veel disciplines in een complex proces, voor een eindproduct dat zo eenvoudig lijkt.
Over Odmar (32): Getrouwd, motorrijder, fan van badminton & zijn 2 labradors

Odmar is enorm nieuws- en leergierig en vindt dan ook vele disciplines interessant, van werktuigbouwkunde & installatietechniek tot marktonderzoek & commercie. Logischerwijs is hij niet lang na de oprichting van Watergames & More Paul gaan versterken met een breed scala aan werkzaamheden.

Bij de realisatie van een waterattractie komt meer kijken dan vaak gedacht wordt. (Lees bijvoorbeeld welke stappen er nodig zijn om een waterglijbaan te maken.) Op dagelijkse basis stuurt Odmar alle designers & projectcoördinatoren aan in zo’n realisatieproces. Odmar: “In al die jaren hebben we al veel mooie waterattracties opgeleverd. Er lopen altijd veel projecten tegelijkertijd en elk project is uniek qua product, techniek en thematisering.

familiebedrijf Watergames & More

Ik vind het een mooie uitdaging om, ondanks de verschillen die bij maatwerk komen kijken, elk project volgens dezelfde kwaliteits-, veiligheids- & esthetische eisen op te leveren. En het belangrijkste: om de verwachtingen van de opdrachtgever te overtreffen.”

Aandacht voor het proces én de mens, dat kenmerkt Odmar. Hij is de verbinder van de drie heren Van den Berg. Hij vormt de schakel tussen de diverse afdelingen binnen Watergames & More én hij beheert de relaties met alle externe partners.

familiebedrijf Watergames & More

Functie: Mede-eigenaar en verantwoordelijk voor het (financiële) beleid
Leukste aan deze functie: Kinderen exact zien reageren op het waterspel zoals van tevoren was bedacht.
Over Karsten (37): Getrouwd & vader, motorrijder, fan van zijn MR2

Terwijl Paul en Odmar aan de voorkant van het proces alles regelen, ligt Karstens expertise achter de schermen. Hij verzorgt alle financiële, contractuele en overige administratieve werkzaamheden die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden.

Karsten: “Waar Paul en Odmars werkzaamheden ophouden, beginnen de mijne. Ik vind het belangrijk dat ook de taken die doorgaans minder zichtbaar zijn in het proces accuraat worden opgepakt. Bovendien liggen deze secure taken mij erg goed. Zo vullen we elkaar mooi aan.”

familiebedrijf Watergames & More

Ook het personeelsbeleid staat op Karstens takenlijst. In de afgelopen jaren is Watergames & More flink uitgebreid. De groei zorgde er enkele jaren geleden zelfs voor dat een verhuizing naar een groter kantoorpand, bovendien met opslagloods, noodzakelijk was. Karsten houdt zich momenteel bezig met nóg verdere uitbreiding van het team. “Als je de juiste expertise en een gezonde dosis droge humor meeneemt, dan ben je bij ons aan het goede adres.”

familiebedrijf Watergames & More

Samen werken Paul, Odmar, Karsten en hun team aan de verdere ontwikkeling van Watergames & More. Ze zien voor de komende jaren nog voldoende kansen in de Nederlandse markt en ze willen de bedrijfsactiviteiten in Duitsland naar een hoger niveau tillen.

Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd draait Paul nog volop mee in het bedrijf en dat doet hij met veel plezier & energie. Hij verwacht dat dit de komende tijd niet verandert, maar het is een geruststellende gedachte dat het bedrijf bij de volgende generatie in goede handen is.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Deel uitmaken van het team? Bekijk dan hier de vacatures.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact