Nieuws

Win-win-waterattracties

Met de veeleisende bezoekers van tegenwoordig moet je je als zwembad steeds meer onderscheiden. Om de doelgroep te verbreden, bezoekers langer te laten verblijven én om aan hun verwachtingen te kunnen voldoen, kiezen daarom steeds meer zwembaden voor waterattracties. Een goede keuze, zowel voor de bezoekers, als de zwembaden.

win-win-waterattracties

Indoor Spray Park Hallenbad Vogelsang te Solingen, Duitsland

Spetteren, het verplaatsen van water en het verleggen van stromen: allemaal interessante spelelementen. Kinderen zijn zintuiglijk ingesteld en dus is het voor hen belangrijk om te voelen, te zien en invloed uit te oefenen op hun (speel)omgeving. Spelen met water vervult al deze behoeftes. We zien dat zwembaden met interactieve waterglijbanen en Spray Parks meer jeugd aantrekken. Veelzijdige attracties, geschikt voor meerdere leeftijden en met meerdere functies, maakt het zwembad aantrekkelijk voor verschillende bezoekers op hetzelfde moment. Zo worden spannende glijbanen voor de oudere jeugd vaak gecombineerd met waterspeeltuinen voor de jongere kinderen. Diversiteit zorgt ervoor dat bezoekers van alle leeftijden actief worden beziggehouden en spelenderwijs hun vaardigheden ontwikkelen. Hierdoor blijf je als zwembad aantrekkelijk en kun je proactief, het hele jaar door, bezoekers aantrekken.

win-win-waterattracties

Indoor Spray Park Hallenbad Vogelsang te Solingen, Duitsland

Bewegen en spelen in het zwembad
Waterattracties kunnen spelenderwijs beweging, sociale contacten en de (motorische) zelfontplooiing van kinderen stimuleren. Dit is het duidelijkst zichtbaar bij Spray Parks. Kinderen kunnen door de interactieve waterspuiters en fonteinen, individueel of in groepsverband, uren zoet zijn. Door combinaties van waterstralen, geluid en elementen die 360˚ kunnen draaien, wordt het waterspel buitengewoon interactief. En doordat het water uit de sproeiers op een vlakke vloer terechtkomt en direct wordt afgevoerd, is het zelfs veilig voor de allerkleinsten. Ook in de watertoestellen is diversiteit: Rustige en lage toestellen voor jonge kinderen en toestellen met actie en uitdaging voor de oudere kinderen. Kinderen kunnen zich daardoor actief bewegen en ongeacht hun ontwikkelingsniveau en eventuele beperkingen, spelenderwijs ontwikkelen in hun eigen tempo.

Naast de Spray Parks zorgen ook de waterglijbanen voor een verhoging van de beleving, ongeacht leeftijd. Een familieglijbaan voor gezinnen met jonge kinderen, een wildwaterbaan voor alle leeftijden of een snelle bodyslide voor de pubers. De glijbanen zijn nog meer op de doelgroep af te stemmen met effecten zoals muziek en verlichting, tijdsregistratie en -speciaal voor de competitieve bezoekers- interactieve aanraakpunten waarmee je punten kunt verdienen. Tot slot zorgt een fotoshoot voor een unieke herinnering en als de foto wordt gedeeld op social media dient het tegelijkertijd als marketingmiddel. Zo zorgen waterattracties voor meer waterpret, meer diversiteit, meer beleving en meer bezoekers: win-win dus!

win-win-waterattracties

Waterglijbanen en wildwaterbaan Vakantiepark De Krim op Texel

Meer mogelijkheden
Afhankelijk van wat het beste bij een zwembad en diens bezoekers past, kunnen attracties op maat worden samengesteld en gethematiseerd. Neem voor advies en meer informatie contact op met Watergames & More via +31 (0)79 206 5060, of bezoek Watergames & More op de ZwembadBranche Dag 2019 op 8 oktober op stand 1.45.

Neem contact op
Nieuwsbrief