Nieuws

Waterspel op campings en verblijfparken

Steeds meer verblijfparken, campings en andere recreatieondernemingen kiezen ervoor om waterspel toe te voegen aan hun locatie. Zo kunnen zij de belevingswaarde verhogen en de bezoekersaantallen beïnvloeden. Een Spray Park (interactieve waterspeelplaats) is een uitermate geschikte attractie en gunstige investering om waterspel toe te voegen aan verblijfsrecreatie.

Foto: Waterplay Solutions Corp.

De toeristische sector kende enkele recordjaren wat betreft toerisme en ook de komende jaren zet deze positieve trend door, meldden diverse media eerder dit jaar. Om deze groeiende stroom bezoekers langer te laten verblijven en aan hun verwachtingen te kunnen voldoen, voegen steeds meer locaties waterspel toe. Een groot deel van de toeristen ziet waterspel tegenwoordig als een minimale vereiste om een locatie in overweging te nemen. Een zwembad is echter een forse kostenpost. Een Spray Park daarentegen is een uitermate geschikt alternatief en gunstige investering om waterspel toe te voegen aan verblijfsrecreatie.

Spray Parks zijn waterspeelplaatsen met onder andere interactieve waterspuiters en fonteinen, waarmee kinderen van jong en oud, individueel of in groepsverband, kunnen spelen. Door combinaties van waterstralen, geluid, oorzaak- gevolgrelaties en elementen die 360° kunnen draaien, wordt het waterspel buitengewoon interactief.

Belevingswaarde
De belevingswaarde van waterspeelplaatsen is geheel anders dan die van een zwembad. Ook bij minder zonnig weer trekt een Spray Park bezoekers aan en bovendien biedt het meer speelwaarde dan ‘een bak water’. Spetteren, het verplaatsen van water en het verleggen van stromen: het zijn allemaal interessante speelaanleidingen. Kinderen zijn zintuiglijk ingesteld: voor hen is het belangrijk om te kunnen voelen, te zien en hun (speel)omgeving te ontdekken. De watertoestellen, vaak gecategoriseerd in zones per leeftijdsgroep, vervullen deze behoefte en zijn afgestemd op de ontwikkeling.

Waterspel op campings

Foto: Landgoed de Berenkuil

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid is een steeds belangrijkere factor in de keuze voor een verblijf. Campings en verblijfparken die duurzame keuzes maken, hebben een voordeel in de markt. In de afweging Spray Park versus zwembad kent het Spray Park belangrijke voordelen. Met een verrassend laag waterverbruik wordt er een gelijke of zelfs hogere belevingswaarde bereikt. Nagenoeg al het water van het Spray Park wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt. Bovendien schakelen de toestellen zichzelf uit als er geen kinderen aan het spelen zijn, wat water en stroom scheelt.

Veilig & voordelig
Kinderen van alle leeftijden kunnen in een Spray Park onbezorgd spelen. Het water komt op een vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd in de aanwezige afvoerputten. Er is daardoor geen waterdiepte in het park aanwezig en dus is er geen verdrinkingsgevaar. Hierdoor is er geen badmeester nodig en wordt er dus bespaard op de personeelskosten.

Uniek ontwerp
Elke verblijfslocatie is uniek. Door middel van thematisering en kleurgebruik kunnen de toestellen en omgeving van het Spray Park optimaal worden afgestemd op de camping en de omgeving. Met keuze uit meer dan 150 watertoestellen, diverse thema’s en verscheidene kleuren zijn de mogelijkheden om een Spray Park uniek te maken eindeloos.

Meer mogelijkheden
Afhankelijk van wat het beste bij een camping en diens bezoekers past, kunnen Spray Parks of andere attracties op maat worden samengesteld en gethematiseerd. Neem voor advies en meer informatie contact op met Watergames & More via +31 (0)79 206 5060.

Dé partner voor spelen op, rond, met en in water
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder Spray Parks, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. De opdrachtgever wordt gedurende het hele proces volledig ontzorgd. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Neem contact op
Nieuwsbrief