Nieuws

Waterspeelplaats zwembad De Koploper geopend voor publiek

Architectenbureau Slangen + Koenis schreef vorig jaar een aanbesteding uit voor de bouw van een nieuwe waterattractie bij zwembad De Koploper in Lelystad. Sinds de start van de bouw in januari dit jaar, is er hard gewerkt om het Spray Park, de Activity Tower en de GoH20 glijbaan samen te voegen tot een spetterende speelplaats. 24 mei was het dan zo ver: de waterspeelplaats werd officieel geopend! Mooi op tijd voor het hoogseizoen losbarst.

Woensdag 24 mei hebben Wethouder van Sport van Lelystad, John van den Heuvel en de directeur van Sportbedrijf Lelystad, Marcel van Dongen de waterspeelplaats officieel geopend. Tientallen juichende en enthousiaste kinderen namen al gauw bezit van de speelplaats. Ze ontdekten spelenderwijs alle functionaliteiten en elementen van het Spray Park, de Activity Tower en de GoH20 waterglijbaan. Het was een enorm succes!

Waterparadijs met Spray Park, GoH20 glijbaan en Activity Tower

De waterspeeltuin bestaat uit een GoH20 Waverider familieglijbaan, een Activity Tower en een Spray Park. Zwembad De Koploper is wereldwijd het eerste zwembad waarbij een Activity Tower is opgeleverd uit de nieuwe lijn van Waterplay. De GoH20 Waverider familieglijbaan die ook bij het speelparadijs hoort, is tegen een heuvel gemonteerd. De onderstaande staalconstructie is daardoor volledig uit zicht weggewerkt.De glijbaan heeft hierdoor een minimale staalconstructie nodig. Het Spray Park maakt het geheel af. De toestellen staan in een peuterbadje met een aflopende diepte en is uitgevoerd in zachte pasteltinten.

Impressie vooraf:

Gefaseerd werken voor snelle doorlooptijd

De toestellen van het Spray Park zijn met het nieuwe ankersysteem PlayPhase in de vloer verankerd. Alle toestellen hebben dezelfde voet, waardoor de bovengrondse toestellen gemakkelijk geplaatst en bevestigd kunnen worden. Al het leidingwerk en de elektra zijn in een vroeg stadium in de grond verwerkt. Daarop volgend zijn de ankers binnen korte tijd afgeleverd bij zwembad De Koploper, doordat ze via luchtvracht werden vervoerd. Deze effectieve manier van leveren heeft ervoor gezorgd dat het project een korte doorlooptijd had en vóór de zomer opgeleverd is.

Is uw zwembad of recreatiegebied ook toe aan een nieuwe waterspeelplaats? Neem contact met ons op of bekijk onze website voor ideeën.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact