Nieuws

Verrijk uw openbare ruimte met een duurzaam en onderhoudsvriendelijk waterspeelplaats

Leestijd: 1,5 minuut
Interessant voor:  Openbare ruimtes

Bent u op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke toevoeging voor uw openbare ruimte? Standaard watersproeiers en fonteinen zijn wellicht voor de hand liggende opties, maar wist u dat er ook waterspeeltoestellen bestaan die een openbare ruimte zelfs bij een donkere dag nog kunnen opfleuren? Met felle kleuren en vriendelijke vormen zorgen deze toestellen voor een lach op ieders gezicht en transformeren ze uw saaie openbare ruimte direct tot een sociale, gezonde en duurzame speel- en ontmoetingsplaats.

Openbare waterspeelplaats De Watervallei, Capelle aan den IJssel

Kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot water. Spetteren, verplaatsen van water en verleggen van stromen zijn allemaal belangrijke ontdekkingen en interessante speelaanleidingen. Zeker met de steeds mooiere zomers zoeken mensen verkoeling. Met de waterspeeltoestellen van een waterspeelplaats, ook wel spray park genoemd, speelt u slim in op deze behoefte en vergroot u de aantrekkingskracht van uw gemeente.

Openbare waterspeelplaats De Watervallei, Capelle aan den IJssel

Watergames & More kan de gemeente zowel tijdens de realisatie als daarna volledig ontzorgen. Om tot uitvoering over te gaan hoeft de gemeente alleen over een geschikte locatie te beschikken en voor een vergunning te zorgen. De juiste inregeling van de waterbehandelingsinstallatie zorgt ervoor dat de aangewezen beheerder slechts reactief betrokken hoeft te zijn. Als er aandacht nodig is, kan dit gemeld worden via een app, waarmee slim beheer van de openbare ruimte mogelijk is. Met een onderhoudscontract kan ook het winter- en zomer klaarmaken uit handen worden genomen.

Een goed voorbeeld van bovengenoemde voordelen van een spray park is de waterspeelplaats Jip & Janneke aan de Baambruggestraat in Den Haag, gerealiseerd door Watergames & More. Het oude peuterbad werd alleen ’s zomers gebruikt, had weinig speelwaarde en vroeg veel aandacht. Na de ombouw tot spray park kan er wel het hele seizoen dagelijks worden gespeeld. De waterkwaliteit wordt door een speciale buffer- en techniekkelder continu op orde gehouden, waardoor er geen vies water meer aan het einde van een lange, warme zomerdag is. Bovendien is er geen actief toezicht nodig omdat er geen verdrinkingsgevaar is.

Openbare waterspeelplaats Jip en Janneke, Den Haag

Bent u benieuwd wat wij voor uw locatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Laat uw openbare ruimte stralen met een duurzaam en onderhoudsvriendelijk spray park!

30 mei 2023 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: Watergames, Dagrecreatie, Attractieparken en Openbare ruimtes Met trots heropende de gemeente Capelle aan den IJssel (NL) onlangs de openbare speeltuin ‘De Watervallei’. Deze spee...
13 apr 2021 - Projecten
Leestijd: 1,5 minuut Interessant voor: gemeenten, dagrecreatie Gemeente Den Haag maakt de stad graag nog mooier en blijft daardoor kritisch naar bestaande voorzieningen kijken. Bij speelplaats Jip & Janneke aan de Baambrugge...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact