Nieuws

Inzichten van het webinar ‘BIM mit Seepferdchen’

Leestijd: 1,5 minuut

 – Door onze Designer Kirsten –

Op woensdag 27 mei j.l. heeft Watergames & More samen met onder andere de Duitse bedrijven POS4 Architecten, Pellikaan en Krieger Architecten het online webinar ‘BIM mit Seepferdchen’ georganiseerd. Hierin werden een aantal zeer interessante mogelijkheden van huidige BIM software getoond.

BIM (Building Information Modelling) wordt gebruikt om vanuit verschillende ontwerpers, toeleveranciers en andere partijen tot een kloppend samengesteld gebouwmodel te komen, waarin geen knelpunten tussen de verschillende onderdelen plaatsvinden. Aangezien er bij projecten van deze schaal vaak gewerkt wordt met een groot aantal verschillende partijen, is het verstandig de kans op fouten zo klein mogelijk te maken en hiermee de faalkosten te minimaliseren. Door iedereen toegang te geven tot een gecombineerd 3D model kunnen mogelijke knelpunten zo snel mogelijk opgemerkt en opgelost worden. Uiteindelijk kan met het gebouwmodel zelfs een gefaseerd plan gemaakt worden voor de uiteindelijke realisatie van het gebouw, zodat men stap voor stap kan zien hoe dit uitgevoerd moet gaan worden en uiteindelijk kan dit zelfs achteraf vergeleken worden met de As Built versie om het project te evalueren.

Watergames & More & BIM
Onze design-afdeling maakt al lang gebruik van de mogelijkheden die BIM biedt, vooral bij het ontwerpen van waterglijbanen. Het liefst werken wij in het voortraject al samen met architecten en ontwerpers om te kijken hoe we zo goed mogelijk een veilige waterglijbaan in het gebouw kunnen realiseren, waarbij we dan ook rekening kunnen houden met de eisen en wensen die bij dit voorontwerp horen. Hier kunnen we alvast de basisinschattingen maken over of de waterdiepte van het uitglijdbassin diep genoeg is, en of de vrije ruimte die benodigd is wel voldoet aan de norm.

In latere fases is het voor ons bijvoorbeeld belangrijk te weten waar de betonbordessen en perrons definitief komen, zodat we een goede start- en eindhoogte creëren. Daarnaast luistert het soms erg nauw met gebouwelementen zoals muren en kolommen, waardoor baanverlopen soms net even iets meer aangepast moeten worden. Een ander voorbeeld is dat we soms ons staalwerk aan gebouwconstructies moeten verbinden, zoals houten spanten in een dakconstructie. Doordat we op voorhand dan alle goede maatvoeringen hebben, kunnen we makkelijker statische berekeningen laten maken van het staalwerk zoals dat uiteindelijk gerealiseerd moet gaan worden.

Al met al biedt BIM ons de juiste tools om op een goede manier onze waterglijbanen in een gebouw te ontwerpen, alsook de mogelijkheid om als praatplaatje te gebruiken om de (on)mogelijkheden van onze producten voor elke specifieke situatie helder in beeld te kunnen brengen voor opdrachtgevers.

Kijk hier het webinar terug:

Meer weten?
Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Over Kirsten
Kirsten studeerde af aan de Technische Universiteit Delft in Industrial Design Engineering en Design for Interaction. Ze ontwierp in haar carrière onder andere speeltoestellen en schoolmeubilair en is sinds februari 2018 binnen Watergames & More verantwoordelijk voor de conceptualisering en engineering van waterglijbanen en staalconstructies van concept tot eindproduct.

Over Watergames & More
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. Met de juiste vertaling van de individuele wensen in het ontwerp, hoogwaardige producten en vakkundige mensen, wordt elke uitbreiding, vervanging of nieuwe aanschaf gegarandeerd een succesvolle attractie.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact