Nieuws

Begin 2017 start bouw waterparkvoor Zwembad De Koploper in Lelystad

Architectenbureau Slangen + Koenis schreef een aanbesteding uit voor de bouw van een nieuwe waterattractie voor Zwembad de Koploper in Lelystad. Watergames & More is als winnaar uit de bus gekomen. Er komt een gloednieuwe waterspeelplaats met Activity Tower, Spray Park en GoH20 waterglijbaan. De bouw is gestart in januari 2017 en het project zal vóór het komende hoogseizoen voltooid zijn.

De waterspeelplaats bestaat onder andere uit een Activity Tower. De Activity Tower voor zwembad De Koploper is wereldwijd de eerste die geplaatst wordt uit de nieuwe lijn van Waterplay Solutions Corp. Op elke hoek van de Activity Tower staat een uniek waterspeeltoestel. Zo is er een kantelemmer die het water als een domino-effect langs allerlei gootjes, watertafels en andere speelelementen voert.

Waterglijbaan vanaf een heuvel

Naast de Activity Tower bevat de waterspeelplaats een GoH20 Waverider familieglijbaan, die tegen een heuvel gemonteerd is. Hierdoor is er een minimale staalconstructie nodig en steunt de glijbaan hoofdzakelijk op de heuvel. Ook voor de trap is geen ondersteunende constructie nodig. Om bij het startplatform van de glijbaan te komen, loopt de bezoeker het wandelpad tegen de heuvel op. Eenmaal boven aangekomen staan de badgasten een speelse rit te wachten. De glijbaan is drie meter breed en mondt uit in een catch unit.

Spray Park met variërende waterdiepte

Het Spray Park dat het waterpark compleet maakt, combineert verschillende waterdieptes. De helft van de toestellen in het Spray Park staan droog en de andere helft van de toestellen staan in een peuterbadje, dat steeds iets dieper afloopt. Wat betreft het kleurgebruik in het waterpark, is er gekozen voor zachte pasteltinten. Dit zijn kleuren die niet standaard verkrijgbaar zijn en dus zijn ze op maat gemaakt, door de menging van poedercoatings.

Oplevering: hoogseizoen 2017

In januari starten de voorbereidingen en de bouw van het waterpark. Watergames & More zal zich richten op de technische installatie, het bouwkundige proces en alle terreinwerkzaamheden. Bij de bouw van het park zal gebruik gemaakt worden van de bestaande installaties van het zwembad. De opleverdatum staat op 1 mei. In het aankomende hoogseizoen kunnen de gasten van Zwembad De Koploper genieten van de gloednieuwe waterattractie!

Wilt u uw publiek aankomend seizoen ook verrassen met een nieuwe waterattractie? Bekijk de mogelijkheden voor Spray Parks, GoH20 waterglijbanen, Activity Towers of Aquaglide.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact