Nieuws

Zwembad De Does in Leiderdorp wordt verbouwd

Deze zomer wordt zwembad De Does in Leiderdorp verbouwd. Het zwembad krijgt onder andere een gloednieuwe waterglijbaan met multimediaeffecten en waterspeeltoestellen langs de badrand. In opdracht van Sportfondsen Leiderdorp plaatst Watergames & More een GoH2O Challenger en toestellen van Waterplay.

De gloednieuwe GoH2O Challenger bij het zwembad wordt circa 45 meter lang, heeft een starthoogte van ongeveer 4 meter en wordt volledig geïsoleerd. De Challenger zal de oude glijbaan vervangen en eindigen in een catch unit. De diverse multimediaeffecten in de glijbaan zorgen voor een unieke beleving, waardoor de attractiewaarde hoog is.

Uitdagende speelelementen
De waterglijbaan wordt voorzien van een start-stopsysteem, LED-verlichting en speakers. Bezoekers kunnen op een touchscreen een keuze maken uit verschillende programma’s: de ingebouwde LED-verlichting en speakers zorgen daarna voor een ervaring die elke keer anders is. Daarnaast worden er diverse touch points door de glijbaan verwerkt. De uitdaging voor de bezoekers is om zoveel mogelijk van deze punten tijdens de rit aan te raken en de hoogste score te behalen.

Tijdens de rit houdt een tijdsregistratiemeter de beste tijd van de dag, beste tijd van de glijbaan en de eigen tijd van de bezoekers bij. Hierdoor worden bezoekers elke keer gemotiveerd om hun score te verbeteren en tegen elkaar te strijden voor de hoogste score en snelste tijd. De GoH2O Challenger krijgt daarnaast een fotoshootsysteem. Aan het eind van de rit wordt een actiefoto gemaakt die de bezoeker daarna kan bekijken en kan delen op social media. Zo krijgen ze een geweldig aandenken aan hun bezoek aan zwembad De Does.

Bouwkundige aanpassingen
Bij het realiseren van de vervangingsglijbaan demonteert en voert Watergames & More de oude glijbaan af. Daarna proberen we zoveel mogelijk van de bestaande constructie te hergebruiken en de nieuwe glijbaan hierop te plaatsen. Bij zwembad De Does geven we ook meteen de trap een make-over. De oude trap wordt door de opdrachtgever weggehaald en daarna doen wij een bouwkundige aanpassing. In plaats van de oude trap gaan we een GVK-speeltrapconstructie realiseren. Hierdoor krijgt de starttoren een veel optimalere indeling.

Toestellen van Waterplay langs de badrand
In samenwerking met een waterzijdig-installateur worden massage jets geplaatst in het zwembad. Watergames & More levert en plaatst daarnaast enkele toestellen van Waterplay. Langs de badrand komen een Bloomin Soaker, twee Splash Blasters en een Sneaky Soaker 3 om het speelplezier in en om het water te verhogen. Op de 3D-impressies is te zien hoe de glijbaan en toestellen van Waterplay eruit kunnen komen te zien. De definitieve maatvoering en kleurstelling gaat in overleg met de opdrachtgever.

A-tot-Z-oplossing
Watergames & More heeft alle kennis en watertoestellen in huis om uw zwembad naar een hoger niveau te tillen. Wilt u weten wat we voor uw zwembad kunnen betekenen? Doe vast inspiratie op of neem contact met ons op. Dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact