Nieuws

WaterClimbing: Klimmen boven het water

Interessant voor: zwembaden, architecten en adviesbureaus.
Leestijd: 2 minuten

WaterClimbing is klimmen (ook wel boulderen genoemd) boven het water, op klimwanden die tot wel negen meter hoog boven het water uittorenen. Het voegt veel attractiewaarde toe aan een recreatiebad, terwijl de benodigde ruimte ervoor relatief klein is. Lees hieronder meer over WaterClimbing.

Er zijn diverse WaterClimbing-toestellen. Wat de gewenste hoogte, de locatie (binnen- of buitenbad) en de wensen (bijvoorbeeld een klimmuur met dakelement of inklapbaar startelement) ook zijn, we vinden altijd een klimmuur die bij uw recreatiebad past.

De klimwanden zijn voor iedereen toegankelijk. Er kan veilig geklommen worden zonder ervaring, zonder instructeur en zonder klimuitrusting. Eenmaal boven, springen de bezoekers terug het water in.

Minimale benodigde ruimte
Vanwege de constructie met slechts één pyloon (in plaats van bijvoorbeeld meerdere balken), gebruiken onze klimmuren een minimum aan ruimte. En met een inklapbaar startelement, neemt het toestel ook ín het zwembad geen ruimte in (wanneer het startelement is ingeklapt). Het is mogelijk waterklimmuren te realiseren in baden met een waterdiepte van minimaal 1,8 meter.

Nieuwe Europese norm
In 2019 zijn de veiligheidsregels van waterklimmuren aangepast: De DIN EN 17164 is ingevoerd, wat inhoudt dat alle Europese landen nu dezelfde gezondheids- en veiligheidsregels moeten hanteren omtrent waterklimmuren. De nieuwe normering wijkt iets af van de daarvoor geldende norm, de DIN 79001. Het belangrijkste verschil is dat bij klimwanden tot 4 meter hoog, het veiligheidsgebied rondom de klimmuur smaller is geworden. Hierdoor kunnen nu ook in ruimtes waar voorheen geen klimmuur paste, een toestel worden geplaatst.

Vloeiende hellingen
Aantrekkelijke en gevarieerde klimroutes vereisen verschillende steilheden van het klimgebied. Dit wordt voornamelijk gedaan door verschillende hoeken of hellingen te gebruiken. Door de unieke kenmerken van onze productlijn, hebben onze klimwanden vloeiende overgangen tussen de verschillende steilheden (hoeken) op het klimoppervlak.

In de praktijk
Watergames & More heeft bij enkele baden klimmuren gerealiseerd. Het meest recente project is Aquarena Emmen. Lees hier meer over dit project.

Meer advies?
Een hellende plaat met ingeschroefde gekleurde handgrepen, is nog geen goede klimmuur. Kies voor kwaliteit en veiligheid, zodat u en uw bezoekers lang van de klimmuur kunnen genieten. Op basis van onze kennis en ervaring, adviseren we u graag bij de keuze van de juiste waterklimmuur. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen kan door ons te volgen op LinkedIn of door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact