Nieuws

Waterattracties voor Nieuwbouw zwembad Rijssen

Leestijd: 2 minuten
Interessant voor: zwembaden

Voor het Nieuwbouw zwembad De Koerbelt realiseert Watergames & More twee waterglijbanen en een Spray Park. Beide opdrachten zijn aan ons gegund door middel van een aanbesteding.

Zwembad de Koerbelt is gelegen in Rijssen. In de loop van de jaren heeft de zwemaccomodatie al verschillende transformaties ondergaan. Ook nu staat er weer een grote transformatie te wachten. Het huidige zwembad voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit. Er is daarom besloten tot de bouw van compleet nieuwe zwemaccomodatie. Voor deze nieuwe zwemaccomodatie realiseert Watergames & More twee waterglijbanen en een Spray Park. De eerste waterglijbaan is een Challenger en komt uit in het binnenzwembad. De Challenger is een populaire waterglijbaan voor jonge én oudere gebruikers. De waterglijbaan is uitgerust met uiteenlopende special effects, zodat de gebruiker na ieder bocht een nieuwe verassing ontdekt.

Voorlopig concept ontwerp Challenger

De tweede waterglijbaan is een WaveRider die buiten wordt gerealiseerd. Van deze waterglijbaan kunnen gebruikers met familie of een groep vrienden tegelijk naar beneden glijden. Omdat de WaveRider open en veilig is, is hij ook erg geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Voorlopig concept ontwerp WaveRider

Het Spray Park krijgt een natuurlijke look. Zo worden er watertoestellen zoals grassprieten en bladeren met een beekloop geplaatst. Geheel passend in het natuur thema heeft het Spray Park glooiende heuvels en heeft de vloer een groene gras kleur. Voor een zacht gevoel aan de voeten wordt de vloer afgewerkt met een EPDM coating. Daarnaast zijn in het Spray Park twee kleine waterglijbaantjes verwerkt.

Voorlopig concept ontwerp Spray Park

De gemeente heeft als doel gesteld om een zeer duurzaam zwembad te realiseren dat energieneutraal is. Ook de waterattracties van Watergames & More die gerealiseerd worden dragen bij aan deze doelstelling. Hiervoor maken we gebruik van slimme oplossingen in onze waterattracties.

Al het water van een Spray Park wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt om het water- en energieverbruik laag te houden. Om hier nog meer impact op te maken zijn ook de sproeiers van onze watertoestellen (nozzels) in het Spray Park zo ontworpen dat ze minder water gebruiken en toch hetzelfde spraybeeld geven. Daarnaast wordt het water- en stroomverbruik van het Spray Park laag gehouden doordat het Spray Park zich automatisch uitschakelt als er geen kinderen spelen. Met een simpele druk op de activator paal kunnen kinderen het Spray Park zelf weer inschakelen. Bovenstaande slimme oplossingen maken het Spray Park dus een duurzame investering.

Ook bij de waterglijbanen is aandacht besteed aan duurzaamheid. Ten eerste is er bij waterglijbanen winst te behalen door een slim ontwerp en doordachte montage. We vermijden kitranden tussen buisdelen en monteren de waterglijbaan zelfs met minder lengteflenzen (zijnaden) door speciale flenzen toe te passen. Dit zorgt voor minder onderhoud en minder bacteriën, dus minder materialen, arbeid en minder reinigingsmiddelen. Daarnaast realiseren we drains die het water opvangen en terugvoeren naar de leidingen als het water uit de glijbaan spettert. Zo wordt er zoveel mogelijk water hergebruikt als het bijvoorbeeld over de rand golft. Om zo min mogelijk water te verspillen worden buisglijbanen voorzien van watertoevoer aan de zijkant (zij-inlets). Zij-inlets zorgen ervoor dat het praktisch onmogelijk is om water bovenaan de waterglijbaan tegen te houden. Dit voorkomt dat het water van de trap afstroomt.

Het project wordt turn-key opgeleverd door Watergames & More. Dit houdt in dat wij de opdrachtgever volledig ontzorgen en alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden uitvoeren. Er wordt alles op alles gezet om in de zomer van 2022 gebruik te maken van de waterattracties en weer in het zwembad te zwemmen.

Wilt u voor volgend seizoen ook een spectaculaire waterattractie realiseren? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

19 okt 2021 - Projecten
Leestijd: 1 minuut Interessant voor: zwembaden In de gemeente Drachten zal eind 2022 gestart worden met de bouw van een nieuw indoor zwembad. Watergames & More won de aanbesteding en zal met twee spectaculaire waterglijbanen...
12 okt 2021 - Projecten
Leestijd: 1 minuut Interessant voor: verblijfsrecreatie en dagrecreatie Met trots mogen wij aankondigen dat Watergames & More de opdracht heeft gekregen om voor Vakantiepark Landal Mooi Zutendaal een gethematiseerde waterspe...

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact