Nieuws

Inspelen op binnenlands toerisme met een Spray Park

Leestijd: 2 minuten
Interessant voor: verblijfsrecreatie

Voor vakantieparken en campings verloopt het hoogseizoen boven verwachting goed, meldde het FD onlangs. Het voorjaar voorspelde weinig goeds voor de recreatiesector vanwege de verplichte sluiting als gevolg van COVID-19. Nu lijken vakantieparken en campings deze schade gelukkig in te lopen en mogelijk zelfs een beter jaar te draaien dan 2019.

Spray Parks als concurrentiemiddel
Het hoogseizoen is verlengd en bovendien liggen de prijzen de hoger; gasten boeken niet lang van tevoren, dus er worden minder vroegboekkortingen gegeven. Binnenlandse recreatieverblijven zijn dit jaar extra in trek, door gasten die anders naar het buitenland op vakantie zouden gaan. Het FD meldt zelfs een zomeromzet van 132% van de Nederlandse verblijfsrecreatie, ten opzichte van de zomeromzet van 2019 (wat overigens een topzomer was). We zagen al steeds meer recreatiebedrijven, zoals vakantieparken en campings, kiezen voor waterspel om de attractiewaarde van de locatie te verhogen, maar nu wordt dit van een nóg groter belang. Met de toenemende vraag naar binnenlandse vakantie en om de concurrerende locaties in de buurt vóór te blijven, is het van belang de gasten een langere en interessantere verblijfsduur te bieden. Met bijvoorbeeld een Spray Park is het mogelijk een aantrekkelijke, interactieve attractie te bieden voor alle leeftijden, en bovendien voor een aantrekkelijk investeringsbudget. De start-, exploitatie- en onderhoudskosten zijn veel lager dan van bijvoorbeeld een zwembad. Bovendien is het door ons unieke playPHASE™-systeem, waarbij waterspeeltoestellen op een universele ‘voet’ worden geplaatst, relatief eenvoudig om toestellen uit te wisselen. Zo biedt u telkens weer nieuwe speelwaarde op uw locatie.

Waterspel op campings

Klaar voor de toekomst
Het ziet er gelukkig weer goed uit voor het najaar. Over het algemeen zijn er 30% méér zomerreserveringen genoteerd en 88% méér reserveringen voor het gehele jaar. De verwachting is dat het effect van corona op de Nederlandse verblijfsrecreatie uiteindelijk positief gaat uitvallen (zie onderstaande cijfers). Ook branchevereniging HISWA-Recron heeft het eerder geschatte verlies voor de kampeersector teruggebracht van € 250 miljoen naar € 110 miljoen.

Effect van corona op de Nederlandse verblijfsrecreatie (bron: FD)

Wij zijn positief gestemd over deze goede geluiden en de mogelijke pluspunten van vakantie in eigen land die corona uiteindelijk gaat opleveren voor de recreatiesector. Wij denken graag met u mee welke voordelen u uit deze situatie kunt halen en hoe u optimaal gebruik kunt maken van de huidige vakantie-in-eigen-land-trend. Wij staan graag voor u klaar. U kunt gerust contact met ons opnemen, of op de hoogte blijven door ons te volgen op LinkedIn of via onze nieuwsbrief.

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact