Nieuws

Nieuwe, baanbrekende multimedia in onze waterglijbanen!

Leestijd: 4 minuten

Watergames & More heeft een innovatief en hoogwaardig pakket aan multimedia-effecten voor waterglijbanen ontwikkeld, zodat onze opdrachtgevers een verhoogde beleving aan kunnen bieden aan hun bezoekers. Watergames & More is daarmee de eerste en enige waterglijbaanleverancier in Nederland die multimedia in eigen beheer heeft. Het belooft een baanbrekende verandering in de markt teweeg te brengen. Lees meer….

De ontwikkeling
Het programma multimedia-effecten bestaat uit diverse technische componenten, met een basis die het mogelijk maakt om klein te beginnen en later uit te breiden. Mogelijkheden binnen het programma strekken van een start- en stopsignalisatie als basis, tot aan tijdregistratiesystemen, interactieve spellen met touchpoints, actiefoto’s en oneindig veel verschillende (gethematiseerde) licht- en geluidseffecten.

Het innovatieve multimediasysteem is momenteel uitontwikkeld en draait al enkele maanden storingsvrij in onze proefopstelling. Per heden is het multimediasysteem definitief aan ons assortiment toegevoegd en zijn alle opties verkrijgbaar. Het eerste project met dit systeem wordt binnenkort afgerond en er zijn drie projecten in opdracht waar we verschillende samengestelde pakketten gaan toepassen.

Enkele voordelen van ons nieuwe systeem

Meerdere vormen, meerdere functies

De RGB-W LED’s zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en vormen, welke tot op de centimeter nauwkeurig op lengte gemaakt kunnen worden en in allerlei vormen op de waterglijbaan aangebracht kunnen worden. Zo creëren we touch points, effecten zoals een ‘runway’, een ‘barrel effect’, ‘LED-cirkels’, een ‘twister-effect’, pijlen, of een sterrenhemel. Wat de wensen ook zijn, het systeem kan volledig naar wens worden ingericht en worden aangepast.

Ronde RGB-W LED’s kunnen als gethematiseerde verlichting dienen, maar er kan ook een touchpoint-functie op worden geactiveerd. Zelfs ná de installatie kan de functie van een LED worden gewijzigd, waardoor een touchpoint ineens geen touchpoint meer is, of juist andersom. Glijbaangebruikers kunnen daardoor elke keer weer verrast worden, zelfs als ze de locaties van de touchpoints denken te kennen!

Technisch hoogwaardig

Het nieuwe multimediasysteem is technisch superieur aan andere systemen. Het is een heel intelligent systeem, maar tegelijk simpel en intuïtief in het gebruik en de dagelijkse bediening. Watergames & More beheert de digitale omgeving van het systeem zelf en kan daarom snel en eenvoudig wijzigingen (zoals het activeren van de touch point-functie op een LED) aanbrengen voor opdrachtgevers, als dit gewenst is. We hebben op afstand toegang tot die digitale omgeving, dus we kunnen direct ‘ter plaatse zijn’, ook als we niet naast de waterglijbaan staan.

Het scorebord van het tijdsregistratiesysteem is een LCD-scherm dat volledig water- en luchtdicht is afgeschermd van de zwembadatmosfeer, en is daardoor veilig, mooier vormgegeven en kan elke gewenste informatie weergeven.

De camera die actiefoto’s maakt is gebaseerd op een professionele beveiligingscamera. Niet alleen heeft de camera een grote draaihoek, hij heeft ook een enorm hoge fotocapaciteit per dag. Ideaal voor een drukbezochte locatie.

Ook de techniek van onze speakers is noemenswaardig. Terwijl de behuizing heel klein is, geven de speakers een enorme geluidssensatie, door slim in te spelen op de akoestiek van de waterglijbaan.

Industrieel & storingsvrij

Waar in de branche bij de hardware van multimedia-systemen nog wel eens computers worden toegepast die eigenlijk voor consumentengebruik zijn bedoeld, is ons systeem bedoeld voor de industrie. De capaciteit, vochtigheid en temperatuur in zwembaden vragen tè veel van ‘consumenten-computers’. Hierdoor kunnen sneller en vaker storingen ontstaan. Ons nieuwe systeem is vervaardigd met hoogwaardige producten en expliciet ontwikkeld voor in zwembaden en industriële omgevingen. Daardoor is het zo goed als storingsvrij, wat in de branche nog niet eerder gezien is.

De beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt

Door dit nieuwe systeem kunnen wij onze opdrachtgevers een betere techniek, betere service en meer keuzes aanbieden. Het gemak van een storingsvrij systeem, ‘monitoring vanuit kantoor’ en het snel en eenvoudig kunnen vervangen van componenten, zorgt voor een zorgeloze exploitatie en minimale buiten-gebruik-tijden.

Bovendien kunnen we de gasten van onze opdrachtgevers een veel spectaculairdere beleving bieden. De prijs voor dit nieuwe systeem zal echter dicht bij onze huidige prijs voor multimediasystemen liggen.

Geen ingrijpende montage

Om multimedia toe te voegen aan een bestaande waterglijbaan, zijn er doorgaans ingrijpende werkzaamheden benodigd. De multimedia-effecten van Watergames & More kunnen simpel aan een bestaande waterglijbaan worden toegevoegd, zonder bijvoorbeeld in de glijbaan te boren. Dat geeft een esthetisch mooier effect en is minder ingrijpend voor de opdrachtgever. Daarnaast is er relatief weinig bekabeling nodig om dit systeem te installeren.

Thema’s

Ook bij dit systeem kunnen glijbaangebruikers hun eigen thema voor de glijbaanrit kiezen. Door de flexibiliteit van het systeem zijn de opties voor thema’s oneindig geworden. De opdrachtgever kan een selectie maken uit onze voorgeprogrammeerde thema’s, of een thema op maat laten ontwikkelen. Een keuze maken voor de lange termijn hoeft niet meer: met dit nieuwe systeem kunnen thema’s eenvoudiger (en daardoor voordeliger) worden gewisseld, aangezien Watergames & More het systeem beheert in een digitale omgeving waar we op afstand toegang tot hebben.

Maatwerk
Naast het op maat maken van thema’s en de mogelijkheid om de LED’s in alle mogelijke vormen in de waterglijbaan aan te brengen, is het ook mogelijk projecties aan de binnenzijde van de waterglijbaan te laten zien. Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen, naast de standaard pakketten aan multimedia-effecten, een beleving op maat samenstellen, samen met de opdrachtgever.

Turn-key
Watergames & More levert turn-key waterattracties, waaronder waterglijbanen, van ontwerp tot en met montage en onderhoud. Indien gewenst ontzorgen we de opdrachtgever bij elke stap van het project en dragen we de waterattractie sleutelklaar over aan de opdrachtgever. Ook de levering van het nieuwe multimediasysteem valt binnen de turn-key service van Watergames & More. Wij installeren het systeem en regelen het vervolgens in naar wens van de opdrachtgever. Dit houdt ook in dat wij de bekabeling van het systeem volledig verzorgen; iets dat in de branche niet standaard inbegrepen is.

Bij de oplevering overhandigen wij een map met instructies voor de bediening en het reguliere onderhoud van de waterglijbaan en het multimediasysteem, zodat u ook na de oplevering ontzorgd bent.

“We zijn heel enthousiast dat we deze nieuwe, verbeterde techniek
aan onze opdrachtgevers kunnen aanbieden!”

– Odmar van den Berg, Algemeen Directeur Watergames & More –

Meer weten?
Binnenkort publiceren wij meer over deze nieuwe, baanbrekende technologie. Wilt u nu al meer informatie en/of een prijsindicatie? Neem dan contact met ons op. Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Watergames & More dan op LinkedIn, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Gerelateerde nieuwsberichten

    Voor het downloaden van dit bestand vragen we wat contactinformatie, vul onderstaand formulier in om het bestand te downloaden.

    Neem contact op
    Nieuwsbrief
    Volg ons via LinkedIn
    Volg ons via Facebook
    Volg ons via Youtube

    Andere

    Contact