Nieuws

Openluchtzwembad Aarweide een krijgt outdoor Spray Park

Leestijd: 2 minuten

Openluchtzwembad Aarweide in Nieuwveen, Zuid-Holland voegt extra speelwaarde toe aan het zwembad. In opdracht van Stichting Zwembad Aarweide gaat Watergames & More een outdoor Spray Park realiseren. In samenwerking met het zwembad werken wij gefaseerd aan de realisatie van het Spray Park om zo de attractiewaarde te vergroten.

Thematisering Spray Park
Een Spray Park kan geheel naar wens worden ingericht. Voor elk Spray Park maken we een uniek ontwerp of er kan gekozen worden voor verschillende thema’s. Stichting Zwembad Aarweide heeft gekozen voor een Spray Park met het thema Play Pals van Waterplay Solutions Corp. De collectie van Play Pals bevat diverse spetterende waterspeeltoestellen, waaronder een Archie, Funbrella en Spinny Squirt. Er is daarnaast gekozen om de Aneth Bloom in de tweede fase van de realisatie van het Spray Park op te nemen. Het Spray Park krijgt een oppervlakte van 49 m² met een overspray zone van 117 m².

openluchtzwembad Aarweide

Onbezorgd spelen
Kinderen van alle leeftijden kunnen onbezorgd spelen. Het water in de interactieve waterspeelplaats wordt direct afgevoerd in de aanwezige putten, waardoor er nooit stilstaand water in het Spray Park aanwezig is. Daardoor ontbreekt de kans op verdrinkingsgevaar. Daarnaast biedt de vloer in het Spray Park voldoende slipweerstand om onnodig uitglijden te voorkomen en bevatten de toestellen geen scherpe randen.

openluchtzwembad Aarweide

Een Spray Park is tevens een duurzame keuze, omdat het water- en stroomverbruik laag is. De toestellen schakelen zichzelf in wanneer er kinderen in het Spray Park spelen. Daarnaast zijn er minder chemicaliën nodig om het water op de juiste kwaliteit te houden. Er is geen complexe waterbehandelingsinstallatie nodig.

Samenwerken met het zwembad
Tijdens het project werken Watergames & More en Stichting Zwembad Aarweide samen om het Spray Park te realiseren. Wij leveren de toestellen, zorgen voor installatietechnische aanpassingen en de bouwkundige werkzaamheden. Het zwembad verzorgt zelf de technische ruimte en het straatwerk van de overspray zone. Om de opdrachtgever wel te blijven ondersteunen in het realisatieproces, zorgen we ook voor projectcoördinatie gedurende het hele project. Er is voor gekozen om gefaseerd te investeren in het Spray Park. Dat betekent dat het waterspeeltoestel Aneth Bloom later wordt gerealiseerd. Door onze unieke PlayPhase-basis is dit eenvoudig: De universele ‘voet’ die in de vloer is gestort, is zowel geschikt voor een grondspuiter als voor een watertoestel. Het zwembad kan dus een deel van de investering uitstellen tot een later stadium. Dit is een passend voorbeeld van hoe Watergames & More samenwerkt met de opdrachtgever om tot de best passende uitvoering te komen door middel van een kostenefficiënte investering.

openluchtzwembad Aarweide

Het Spray Park wordt geplaatst tussen het grote zwembad en het peuterbadje. Naar verwachting leveren we het Spray Park bij openluchtzwembad Aarweide voor april 2020 op. Wilt u ook een spetterende waterspeelplaats op uw locatie? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u daarnaast op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Watergames & More? Volg ons dan op LinkedIn of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Neem contact op
Nieuwsbrief